תופעה: לקוחות עסקיים מטעם ארגונים גדולים עוברים לבצע פעולות פיננסיות דרך אפליקציות ופתרונות חוץ-בנקאיים, ומשאירים את הבנקים – לעסוק בבנקאות בלבד. למה זה קורה?
בעבר, הבנקים היו הכל עבור הלקוח העסקי. הם היו המקום הבטוח אליו פונים כדי לבצע פעולות פיננסיות שונות, בין אם משמעותיות או יומיומיות, ובנוסף, גם סיפקו מענה לבעיות של חברות וארגונים שונים. בסך הכל זה היה די הגיוני: מדובר במוסדות רבי שנים, אמינים ובטוחים ובעיקר – הם כל מה שהלקוח העסקי הכיר עד לא מזמן. עם השנים והתפתחות הטכנולוגיה, התברר כי לבנקים יש לא מעט מגבלות, שעד לא מזמן נחוו כברורות מאליהן, עד שחלחלה לעומק ההבנה כי הן לגמרי ניתנות לשינוי.
לאחרונה, בחיפושן של חברות רבות לייעל תהליכים ולחסוך בכספים, הן החלו לנטוש את הבנקים ולפנות לפתרונות חוץ-בנקאיים. בין אם מדובר בפתרונות מימון כמו אשראי והלוואות ובין אם בפעולות פשוטות כמו העברת מט"ח לחו"ל, כיום ברור כי את הבנקאות יש להשאיר לבנקים, ואת יתר הדברים – למקורות משתלמים ומתקדמים יותר. זאת משום שהמערכת הבנקאית פשוט לא מצליחה לעמוד בתחרות מול הטכנולוגיה, הזמינות והמחיר הנמוך במיוחד של פתרונות חוץ בנקאיים.
העברות מט"ח לחו"ל בבנק – לא משתלם בעליל
ניקח את תחום העברות המט"ח לחו"ל, לדוגמא. כיום, יותר ויותר יבואנים, יצואנים, סמנכ"לי כספים ואנשי עסקים פרטיים כבר מתחילים להפנים שהבנקים הם כבר לא הכתובת האוטומטית להעברות אלה, משתי סיבות עיקריות:
- המחיר הגבוה
חברות וארגונים רבים נוהגים להעביר כספים במטבעות חוץ שונים באופן קבוע (חודשי ואף שבועי), וסכום העמלות מצטבר לכדי הוצאה לא קטנה. המחיר של העברת מט"ח לחו"ל בבנק כולל משתנים כמו עמלת הוצאות תקשורת, עמלת שער חליפין, עמלת שליחת הודעת סוויפט וכו'. ככל שסכוום הכסף המועבר גבוה יותר, גם העמלה גבוהה יותר (למרות שבבנקים מסוימים גם על העברות מט"ח נמוכות נגבית עמלת מינימום). - הזמינות המוגבלת
למוסד הבנקאי יש מגבלות: הוא פתוח בשעות מסוימות בלבד בימות השבוע וסגור במשך סוף השבוע, בחגים ובמועדים. גם שימוש במערכת הממוחשבת של הבנק להעברת מט"ח עסקי אינו מתאפשר 24/7, מה שמקשה על פעילות עסקית מהירה ויעילה בתחום כה דרמטי המשתנה תדיר.
אז מה קורה בעולם?
במדינות באירופה ובצפון אמריקה, שירותי העברות בינלאומיות והמרות מטבע אלקטרוניות אונליין כבר צוברים פופולריות עצומה. השירותים הללו, לעיתים בצורת אפליקציות, מהווים חלופה למערכת הבנקאית, אשר פשוט לא עומדת בקצב של 2018, כאמור: שערי המרה לא אטרקטיביים, עמלות גבוהות, זמינות מוגבלת ופרוצדורה סבוכה ומסורבלת. גם בארץ יש כבר חברה מובילה בתחום, בשם אופקים פיימנטס מבית אופקים גרופ.
בדקו עכשיו: כמה תוכלו לחסוך בהעברות מט"ח חכמות? >>
אופקים פיימנטס – מהפכה בהעברות המט"ח בישראל
מערכת התשלומים של אופקים היא בשורה ישראלית משמחת עבור חברות העוסקות, בין היתר, גם בסחר גלובלי: מערכת מהירה ומאובטחת, המאפשרת העברת כספים אל ומכל מקום בעולם בעלות של 5$ בלבד, ללא קשר לסכום ההעברה (ובלבד שתתחיל ב-10,000$). תעריף שכזה לא מוכר כיום בישראל ומהווה חיסכון של מאות אחוזים ללקוח העסקי, בין אם הוא יבואן, יצואן, תאגיד גדול או חברה בינונית. באופקים פיימנטס ניתן להעביר כספים ל-140 מדינות בעולם, ב-50 מטבעות שונים ובעלות קבועה.
בחשיבה על קהל יעד של לקוחות עסקיים, לא מדובר רק בחסכון משמעותי של כספים, אלא גם בזמן היקר שנחסך ללקוח. אבל לא בכך מסתכמים הפלוסים של המערכת. בשימוש באופקים פיימנטס, מעבירי מט"ח לחו"ל נהנים גם מעוד כמה יתרונות:
- שערי מט"ח שוברי שוק: אופקים עובדת עם בנקים ברחבי העולם בתעבורה כספית גבוהה, ומתוך כח הקניה והמכירה הגבוה שלה – היא מצליחה לבחור את תעריפי המט"ח האטרקטיביים ביותר עבור המשתמש.
- הגנות מטבע: לחסכון מירבי של סכום ההעברה.
- זמינות 24/7: המערכת זמינה ומוכנה לשימוש בכל זמן ומכל מקום בעולם.
- התממשקות למערכות קיימות: המערכת של אופקים פשוטה לתפעול ומתאימה למערכות העברת תשלומים קיימות, בתהליך זריז אשר חוסך זמן ומאפשר שליטה מלאה יותר.
- ללא הגבלת מוטבים: בפעולה אחת, ניתן להעביר תשלומים ליותר ממוטב אחד ואין צורך לבצע את אותה פעולה שוב ושוב.
- מתכנן תשלומים עתידי: באופקים פיימנטס ניתן לשגר תשלומים עתידיים למוטבים, ובכך לחסוך תזכורות אשר גוזלות לא פעם זמן ואנרגיה.
- יעילות תפעולית: חסכון משמעותי של עבודת בק אופיס וניירת.
בעקבות כל אלה, כאמור, ניתן להבחין בנדידה גוברת של לקוחות עסקיים לפתרונות חוץ-בנקאיים כמו אופקים פיימנטס, להעברות מט"ח לחו"ל. עם כל הכבוד למערכת הבנקאית, היא פשוט לא מצליחה לעמוד בתחרות מול הטכנולוגיה, הזמינות והמחיר הנמוך במיוחד.
המערכת המתקדמת בישראל להעברות מט"ח – לחץ כאן